Geschiedenis

2016 – Maasbree
Weer zitten wij in Maasbree en weer zijn wij aanwezig bij de nieuwjaarsduik in de Bree Bronnen in maasbree.
Foto’s worden op dit moment verzameld.

2015
Winter- Udenhout

Dwergen thema, boekbinden, kaligrafie, cryptograaf gemaakt.
Foto’s
Godfried had ook nu weer een geweldig Weerwolven versie bedacht. Bij een uitbreiding van de mijn bleken er saboteurs in de groep dwergen te zitten.
(Het verhaal)

2014 – Ermelo
Met het thema VOC zaten wij in Ermelo. We hebben het toen zo gezellig gehad dat het maken van de foto’s er een beetje bij in schoot.
Als decoratie hebben we schilderingen van die tijd laten uitprinten. De workshop leerbewerking (braces maken) was een groot succes. Ook het maken van eigen larpprops, de winterlarp en het Balfolk vielen in de smaak. Met de jaarwisseling hebben wij karbiet laten knallen en vuurwerk afgestoken. De meeste gerechten waren aan de hand van VOC recepten, maar er waren ook een paar gerechten bij waarin alle kleuren van de regenboog gevonden kon worden.
Foto’s
Dit jaar begon Godfried met de eerste weerwolven in thema, ‘muiterij op een VOC schip’.
(klik hier voor het weerwolven verhaal)

2013 – Maasbree
In 2013 waren we in Maasbree en hadden we voor het eerst een thema aan het kamp gegeven; ‘mythologie’. Ook hadden we voor het eerst een welkomsthapje. Daarnaast zijn we met een kleine groep op 1 januari 2014 een nieuwjaarsduik gaan nemen in de Bree Bronne. Ook hebben we een workshop vuurspuwen gegeven, aan een klein groepje.
Foto’s

2012 – Gemert
Dit jaar begonnen wij op 22 december met 2 leiding dagen en vanaf 24 december konden de deelnemers al terecht in Gemert. Er was een kerstdiner met o.a. konijn en hert.
Door een donatie van Hellema hebben we het hele kamp kunnen genieten van hun koekjes.
Ook was er de eerste pittige chocolademelk, pudding in verschillende kleuren en slagroom in verschillende smaken. Samen met de scoutinggroep hebben we een quiz gedaan, helaas verloren we die maar het was wel super gezellig.
Foto’s

2011 – Almelo
In Almelo hadden wij ons 2de winterkamp. Ook dit was een groot succes, met workshops zoals midwinterhoornblazen, zwaardvechten (KDF) en maliën. We hadden helaas geen sneeuw.
Foto’s

2010 – Nijverdal
Ons eerste winterkamp werd gehouden in Nijverdal, het was helaas ook voor een lange tijd de laatste met een echte laag sneeuw. De grootste activiteiten waren Maliën, live muziek, balfolk en de winterlarp, waar voor het eerst de Duistere Prins in beeld kwam.
Foto’s